Week van de Duurzaamheid centraal bij de Beroepscampus

Thema van de week: Circulariteit

In week van de Duurzaamheid (9 – 13 oktober) staat de Beroepscampus in het teken van circulariteit. RGO, CSG Prins Maurits, Albeda College en Lentiz verzorgen gezamenlijk prikkelende programma’s voor de leerlingen vmbo en studenten mbo. Centraal staan de mogelijkheden om de levenscyclus van producten te vergroten. In de lessen maken ze kennis hoe producten zo lang mogelijk kunnen worden hergebruikt, gedeeld, opgeknapt en kunnen worden gerecycled. De Week van de Duurzaamheid wordt vrijdag 13 oktober afgesloten door wethouder Jaap Willem Eijkenduin van gemeente Goeree- Overflakkee.

In onze tijd, waar de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar zijn, zijn vernieuwende ideeën welkom. De Beroepscampus is dé plek waar dit gestimuleerd wordt. Ook in de Week van Duurzaamheid geeft de Beroepscampus betekenis aan haar onderwijs. Medewerkers, leerlingen en studenten gaan samen de uitdaging aan om dit maatschappelijke thema te begrijpen en te ervaren. Doel van de Week van de Duurzaamheid is in samenwerking met de gemeente en het bedrijfsleven, bewust te worden van de mogelijkheden, en actief duurzaam te gaan handelen en te participeren. Tijdens de week wordt er tijdens een deel van de lessen gediscussieerd, gaan de leerlingen actief aan de slag en worden er voorbeelden getoond.

Er is in de Week van de Duurzaamheid iedere dag aandacht voor het thema circulariteit. Onder meer een cateringbedrijf laat leerlingen ervaren hoe circulariteit en horeca samen gaan. Ook is er een filmvertoning en vervolgens een discussie over de uitdagingen voor ondernemers als het gaat om duurzaam ondernemen. Van afval kun je mooie producten maken, dit gaan leerlingen zelf bedenken en maken. Ook wordt er door studenten nagedacht over het thema ‘eiwittransitie’ en zij praten de wethouder hierover bij.