Ladies' Circle 45 Goeree-Overflakkee doneert menstruatieproducten voor meisjes van RGO en CSG Prins Maurits

Wist je dat 1 op de 10 meisjes niet genoeg geld heeft voor menstruatieproducten? Zij blijven soms thuis van school tijdens hun menstruatie, en missen daardoor lessen en kans op ontwikkeling. 

Ladies' Circle 45 Goeree-Overflakkee is een serviceclub van 16 vrouwen en zet zich in voor goede doelen op het eiland Goeree-Overflakkee. Rond 28 mei, Wereld Menstruatiedag, zijn de Ladies’ een actie gestart om menstruatieproducten en donaties op te halen voor de jonge meiden van RGO en CSG Prins Maurits. 

Josée en Marissa, twee van de Ladies’ lichten toe: ”Menstruatieproducten moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Menstruatie hoort bij het vrouw-zijn. Als je dan hoort dat sommige mensen daar geen geld voor hebben, en meisjes daardoor zelfs niet naar school komen, dan grijpt ons dat aan. Er heerst een taboe op.” De scholen herkennen dit probleem en zijn blij met de actie. 

Twee auto's vol menstruatieproducten werden maandag 30 oktober uitgeladen op de Beroepscampus. Om verder te verspreiden onder de middelbare scholen in Middelharnis. De menstruatieproducten kunnen vervolgens worden afgehaald bij de conciërges en receptie. Met stickers op de damestoiletten worden meisjes hiervan op de hoogte gesteld.