De trots spat er vanaf!

Het was een week met feestelijke momenten voor de leerlingen van RGO vmbo, de studenten van Albeda én de medewerkers van beide scholen, de eerste groepen die in januari van dit jaar het eerste deel, gebouw Zuid in gebruik namen. Helaas zette Corona steeds weer een streep door alle voornemens om er een feestje van te maken voor alle betrokkenen. Hoog tijd om dit nu eindelijk te doen!

Leerlingen en studenten konden in een fotobooth de leukste foto's maken en werden verrast én verwend met een patat- en ijskar voor de deur. Er was een kijkdag (500 bezoekers) voor genodigden, waar de buren, familieleden van medewerkers en ouders van leerlingen en studenten een rondleiding kregen door het gebouw, een feestelijke middag voor alle medewerkers en tenslotte een ontvangst met rondleiding voor alle raadsleden en de leden van de Raad van Toezicht.

Adrie Krielaart (directeur RGO vmbo op de Beroepscampus) vertelt met trots: "We kunnen terugkijken op een mooie feestweek. Op dinsdag ontvingen we bijna 500 bezoekers, die in shifts werden rondgeleid. We kregen niets anders dan lof voor het gebouw en zijn voorzieningen."

Krielaart benadrukt de kracht van samenwerking tussen de 3 O's (overheid, onderwijs, ondernemers) die centraal staat in De Beroepscampus en in de komende tijd verder vormgegeven zal worden als ook Beroepscampus Noord gerealiseerd zal zijn. "We vonden het belangrijk ook de O van zorg & aandacht voor onze OMGEVING toe te voegen in de activiteiten. Dichtbij huis hebben we alle bezoekers gevraagd producten voor de Voedselbank GO in te leveren." 

Om ook leerlingen bewust te maken  van de maatschappij om je heen, is er tijdens de mentorlessen gewerkt aan het thema 'Wat kan ik voor een ander betekenen?' met mooie resultaten in de vorm van posters. Het is een mooie voorbereiding op hun burgersschapsstage in de onderbouw. 

Tijdens een gezellig samenzijn met personeel RGO en Albeda waren er korte toespraken van Maurice Giesen, schoolleider Albeda, en van Adrie Krielaart, waarbij de geschiedenis van de drie voormalige locaties van RGO vmbo in woord en beeld voorbij kwam. Met vuurwerk (op beeld) en champagne in de hand werd een toost op de Beroepscampus uitgebracht.

Vrijdag was er een ontvangst met rondleiding voor de Gemeenteraad en de Raad van Toezicht. Alle aspecten van deze campus om trots op te zijn, van opleidingsmogelijkheden (doorgaande leerlijnen van vo naar mbo), tot de bouw en vormgeving met alle duurzaamheidselementen en - last but not least - de samenwerking met zoveel partijen onder één dak kwamen aan bod.

Bij  het bezoeken van de profiellokalen met de modernste apparatuur vertelden docenten én leerlingen alles wat er maar te vertellen viel. De trots spatte ervan af. Een absoluut highligt was de nog maar net gearriveerde waterstoffiets bij M&T.

Bij het profiel Groen werd de verbinding tussen RGO havo/vwo en MBO Lentiz Groen toegelicht in het project Van Pallandtpolder.

Medio 2022 zal de Beroepscampus in zijn geheel gerealiseerd zijn. Naar verwachting zal de officiële opening van 'De Beroepscampus - voor vakmensen in opleiding' in september plaatsvinden.